Banff Hegyifilm Fesztivál – Budapest

Műsor 2024

 

Film Program – A: 90 perc

Vetítések: április 18. – csütörtök 18:30, 21:00, április 19. – péntek: 19:00, 20:30 

No Way

Jean-Baptiste Chandelier-nek megint sikerült! Napjaink egyik legkiválóbb siklóernyőse teljesen új szintet képvisel nem csak a sportágban, hanem a filmkészítésben is. Bővebben»

 

 

The Best Skier You’ve Never Heard Of

Pillants be egy profi síelő hétköznapjaiba! Adrien Grabinski már fiatalon bekerült a kanadai válogatott csapatba, majd nagysikerű versenyzői pályafutása után British Columbia egyik távoli szegletében talált rá új hivatására. Bővebben»

 

Two Point Four

Nem egy tipikus családi nyaralás, de nem is egy tipikus család. Leo Houlding brit hegymászó a világ legjobbjai közé tartozik. Bővebben»

 

 

 

Daughter of the Sea

A dél-koreai Mara-szigetről származó Jaeyoun Kim Szöulba költözik, hogy a nagyvárosban próbáljon boldogulni. Hamarosan azonban depresszió kezdi gyötörni, így visszatér szülőföldjére, ahol a nők generációk óta szabadtüdős merüléssel gyűjtik be az óceán fenekéről a megélhetésüket biztosító tengeri herkentyűket. Bővebben»

Eternal Flame

A látványos film egy őrült utazásra invitál minket a pakisztáni Himalája mélyébe két kiváló francia alpinistával, akik nem veszik túl komolyan magukat. Bővebben»

To be Frank

A film főszereplője a 73 éves Frank Paine, a Dél-kaliforniai South Bay ikon és szerény helyi legenda, akinek élete a szörf. Bővebben»

Film Program – B: 90 perc

Vetítések: április 18. – csütörtök 19:00, 20:30, április 19. – péntek: 18:30, 21:00 

Fuego

A Fuego óda a meneküléshez és a kalandhoz. Igazi hegyikerékpáros mestermű. A csapat két hónapon át kereste Guatemala, Bolívia és Peru legszebb helyeit és lélegzetelállító felvételekkel tért vissza. Bővebben»

 

 

 

Leo és Chester 

Miközben a kamera a Sziklás-hegység vadregényes tájait pásztázza, megismerhetjük Lee Downyt, az egykori keresett rocksztárt, aki ígéretes karrierjét hátrahagyva egy bölénycsorda mellett találta meg a boldogságot. Bővebben»

The ascension Series: Morag Skelton

A skót Morag Skelton hisz abban, hogy siketsége nem korlátozhatja az életben, hegymászóként sem. Bővebben»

 

 

 

The Blackcountry Journal

Egy síző épp a síeléshez és a hegyekhez fűződő viszonyán elmélkedik, amikor Los Angeles nyüzsgő forgatagában összetalálkozik egy jazz-zenésszel, aki segít neki felfedezni a művészet, a sízés és a fekete kultúra közti összefüggéseket. Bővebben»

Sea to Sky Trail Series: Progression

A terepfutás lényege, hogy lépésről lépésre egyre tovább és tovább jussunk. Ugyanez igaz a közösségre is, ami az elmúlt években ugrásszerű fejlődésnek indult. Bővebben»

Earthside

Hilaree Nelson, Emily Harrington, Brette Harrington és Christina Lusti vitathatatlanul a valaha volt legerősebb, csak nőkből álló kalandcsapat expedícióra indult a kanadai Baffin-szigetre 2022 tavaszán. Bővebben»

Mustafa Ceylan

Egy fiatal török ​​bevándorló története, aki arra készült, hogy focista lesz és átveszi szülei kebab éttermét. Ám egy napon a sors egy pár sílécet sodort az útjába. Bővebben»