Eternal Flame

Eternal Flame

Díj: A legjobb hegyisport film – Banff Mountain Film Festival 2023

A látványos film egy őrült utazásra invitál minket a pakisztáni Himalája mélyébe két kiváló francia alpinistával, akik nem veszik túl komolyan magukat.

Miután megmászták a pakisztáni Nameless Tower 6200 méteres sziklatornyát, Eric Jamet és Antoine Pecher bázisugrással fejelik meg az egyébként sem kis teljesítményt. A két barát az 1990-es évek nagy úttörőinek nyomdokaiban lépkedve olyan kalandot kínál a nézőnek, amiben megvan minden, ami egy ilyen filmhez kell: szépség, erő, izgalom és félelem.

26 perc I 2023 I Svájc
Rendező: Nicolas Bossard
Téma: hegymászás, bázisugrás
Szöveg: angol nyelven, magyar felirattal

A projekt: Eternal Flame

A Nameless Tower a híres Trango gránitcsoportban található a pakisztáni Karakorum-hegységben. A csúcsára vezető Eternal Flame világhírű útvonalat 1989-ben mászta meg először sikeresen a legendás német csapat, Wolfgang Güllich és Kurt Albert.

Az Eternal Flame azóta is izgalomban tartja a mászóvilág elitjét. Az elmúlt két évtizedben a világ legjobbjai közül sokan próbáltak szerencsét rajta, de a legtöbben kénytelenek voltak feladni, hiszen az extrém fizikai kihívás mellett az utat tovább nehezíti az oxigén hiánya és a szélsőséges időjárási körülmények.

Eternal Flame

Best Film: Mountain Sports – Banff Mountain Film Festival 2023

After having climbed the Eternal Flame route on Nameless Tower in Pakistan (6200m), French BASE jumpers Eric Jamet and Antoine Pecher combine the ascent with one of the most beautiful BASE jumps imaginable. Following in the footsteps of pioneer jumpers from 1990, the duo of friends devour adventure and all it offers, beauty, power and anxiety all contribute to the experience.

26 min I 2023 I Switzerland
Director: Nicolas Bossard
English with Hungarian subtitles