Wild One: Philippe Ribiere története

Wild One: Philippe Ribiere története

Philippe története 1977-ben kezdődött Martinique szigetén, Fort de France-ban. Zsidó származású édesanyja és fekete édesapja tiltott szerelmének gyümölcseként látta meg a napvilágot. A szülei a kórházban hagyták, itt töltötte élete első négy évét. Rubinstein- Taybi szindrómával, torz testtel született. Élete első – kórházban töltött – évei során 15 láb és kéz operáción esett át.
1981-ben Franciaországba vitték, egy francia család örökbe fogadta. Élete következő 15 évét Philippe Dél-Franciaországban, egy francia nagycsaládban töltötte, három fiú és három lánytestvér társaságában. Amint lassan felcseperedett, rá kellett jönnie, hogy ő más mint a többiek.

A sziklamászással 6 éves korában ismerkedett meg. A sport természetesen sokkal nagyobb kihívást jelentett számára, mint egészséges kortársainak, segítségével tanulta meg, hogyan fordítsa előnyére vele született egésszégügyi rendellenességét és találja meg helyét a társadalomban.

A Wild One nem kalandsport film. Pilippe története a válaszok kereséséről, saját másságunk felfedezéséről. Egy hiteles történet a bátorságról, akaratról, vakmerőségről, szabadságról, a szerelem kereséséről és a lehetetlen leküzdéséről. A film pillanatok alatt lett a közönség kedvence világszerte, számos vetítést tartottak már Japántól az Egyesült Államokig.

2014 I Slovénia I 43 perc
Filmkészítő: Jure Breceljnik
eredeti nyelven, magyar felirattal

.container