Banff Mountain Film Festival World Tour Budapest

Kísérő programok - 2013

A La Voie Bonatti film vetítése és Christophe Dumarest előadása

Bruno Peyronett filmje, a La Voie Bonatti és az egyik főszereplő, Christophe Dumarest hegymászó előadása számos filmfesztiválon lett a „közönség kedvence”. A 2013-as budapesti fesztiválon Cristophe magával ragadóan avatott be minket hagymászó kalandjaiba és a Bonatti út című film egyik főszereplőjeként, a történet néhány titkába is.

Németh Csaba ultra futó élménybeszámolója az Ultra Trail du Mont Blanc világáról

Németh Csaba neve fogalom a hazai és külföldi hosszútávú hegyi futóversenyek világában. Az egyetlen futó, aki már hatszor teljesítette az Ultra Trail du Mont Blanc-t. Csaba igazi mesélő. A 2013-as Banff Hegyfilm Fesztiválon több évtizedes futópályafutása néhány kalandját elevenítette fel számunkra.

Patagonia 3.0 – Kovács Tamás, Lám Bence, Urbanics Áron és Földes András élménybeszámolója

Kovács Tamás és Urbanics Áron az első magyar mászópáros, akik sikeresen jutottak fel a „rettegett” Cerro Torre csúcsára 2008-ban, két évvel később pedig a Fizt Roy gránit tömbjére. 2013 januárjában Lám Bencével kiegészülve tértek vissza Argentínába. Földes András indexes újságíró a Patagonia 3.0 fantázia nevű mászóturné kulisszatitkairól beszélgetett a sportolókkal.

A Baraka túravezetőinek vetítéssel egybekötött utibeszámolói

Peru: overland utazás és magashegyi túra az Andokban
Dél-Afrika overland: Fokvárostól a Viktória-vízesésig
Ladakh: buddhista királyság a Himalája mögött
Nepál, Tibet és a Mount Everest alaptábora
Norvégia: Oslótól a Nordkappig
Szicília és a Lipari-szigetek tűzhányói