Loved By All: The Story of Apa Sherpa

Loved By All: The Story of Apa Sherpa

*A 2017-es Banff Hegyifilm és Könyv Fesztivál egyik legtöbb közönségszavazatot kapott filmje.

Apa Sherpa 21 alkalommal mászta meg a Mount Everestet, mégse irigyelje tőle senki ezt az életet. Nepál isten háta mögötti régiójában, Khumbuban nőtt fel és már 12 évesen arra kényszerült, hogy otthagyja az iskolát és teherhordónak álljon. Nepálban a teherhordással megszerezhető jövedelem és a tanulással elérhető jobb élet utáni vágy komoly konfliktusban áll egymással.

Gyönyörű képek, elgondolkodtató üzenet és egy lenyűgöző élettörténet. Szívhez szóló, őszinte és aktuális. Magával ragadó képi világ és operatőri munka, ezt látni kell!

2017 I Kanada I 14 perc
Filmkészítő: Sherpas Cinema
Fókuszban: hegyi kultúra
Adrenalin faktor: alacsony
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

Filmkészítő: Sherpas Cinema

Legyen szó akár kis stábról, vagy nagyléptékű, kereskedelmi stábokról, a Sherpas Cinema teljes körű filmgyártási szolgáltatásokat kínál a forgatókönyvírástól a terjesztésig. A piac minden szegmensének, legyen szó autóhirdetésről, vagy egzotikus expedíció filmezéséről.

A Sherpas Cinema-t több fórumon is a szakma egyik legjobbjának kiáltották ki.
A csapat a fél életét sízéssel, hegymászással, biciklizéssel és utazással töltötte, így nem csak jól ismerjük, de tiszteljük is a magas hegyeket. Évente több mint 200 napot töltenek filmezéssel a hegyekben.
Több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a légifelvételek terén.
A csapat székhelye a kanadai Brit Kolumbiában, Whistlerbenvan. Műhelyükben a kreativitás, a legmodernebb technikai háttér, forradalmi animációs és grafikai dizájn, kiváló hangtechnika gondoskodik arról, hogy a lehető legjobbat hozzák ki filmjeikből.

Főszereplő: Apa Sherpa

Apa (Lhakpa Tenzing Sherpa) – vagy, ahogy emlegetni szokták a „szuper sherpa” –  a hegymászó-történelem egyik nagy legendája. Phurba Tashival ők tartják a Mount Everest megmászásának egyik világrekordját: náluk többször még senki nem mászta meg a csúcsot. Bővebben