Archívum: Erőss Zsolt fotókiállítás a Banffon – 2014

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tevékenységének szélesebb körű bemutatására két éve indította útjára a védnökségi programot, melynek keretében évről évre olyan ismert közéleti személyiségeket, művészeket, kérnek fel a Bükki Nemzeti Park védnökének, akik személyiségükkel, hivatásuk kapcsán híven képviselik a természetvédelem ügyét.
Az Everest déli csúcsa felé, a Balkon fölött |  Everest expedíció, Nepál 2002. 05.25.| Fotó: Erőss Zsolt
Az első védnök Szabó Attila, a Csík Zenekar prímása volt, akitől 2013-ban Erőss Zsolt – minden idők legsikeresebb magyar hegymászója, a Mount Everest első magyar meghódítója – vette át a védnöki tisztséget. Ekkor hozták létre a „Magaslataink” című, 30 alkotást tartalmazó fotókiállítást Zsolt saját készítésű expedíciós fotóiból. A tervek szerint a fotókat vándorkiállítás jelleggel, előadásokkal mutatták volna be, ahol Erőss Zsolt a hegymászó expedíciós élményeiről beszélt volna. Volna. Ha a felfoghatatlan tragédia nem szól közbe, és Zsolt nem marad örökre a Kancsendzönga nyolcezres csúcsán.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai úgy gondolták, hogy a létrehozott kiállítás szolgál a legszebb mementóként és az eredeti tervek szerint 5 magyarországi nemzeti parkban mutatták be a fotókat, emléket állítva Erőss Zsoltnak.
Az Erőss Zsolt fotóiból készült kiállítást Budapesten a Banff Hegyfilm Fesztivál ideje alatt a Corvin Mozi fogadócsarnokában láthatjátok, március 20. és 22. között. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Teherhordók a Masherbum alatt | Karakorum expedíció, Pakisztán 2007. 06. 27. | Fotó: Erőss Zsolt