Banff Mountain Film Festival World Tour Budapest 2016

Filmek 2016

The Great Alone

A világ utolsó nagy versenyének nevezett Iditarod szánhúzókutya-verseny semmi máshoz nem fogható. 1 600 kilométer a Föld legkeményebb és egyben legcsodálatosabb terepén, az alaszkai sarkvidéken. A The Great Alone című egész estés dokumentumfilm főszereplője a nagy visszatérésre készülő többszörös bajnok, Lance Mackey. Bővebben »

 

Builder (Tour edit)

Vannak, akik felnőnek és maguk mögött hagyják a gyerekes dolgokat. És vannak akik kitartanak a gyermekkori álmuk mellett és egyre magasabb szinten művelik azt. A mountain bike-os pályaépítést és trükköket nem lehet megunni, mindegy hány éves az ember.  Bővebben »

Golden Gate

Egy dolog elmenni a sziklához és felvenni azt, ahogyan egy profi mászó lenyom egy sportmászást. Hat napot eltölteni az El Capitan-on a Yosemite Nemzeti Parkban, a sziklafalon élni, enni, aludni és forgatni, megküzdeni az összes logisztikai kihívással és mégis megcsinálni a felvételt – az egy teljesen más dolog. A Golden Gate egy több kötélhosszas, nagyfalas szabad mászás története Amerika egyik legnagyobb női mászósztárjával. Bővebben »

Eclipse

Elutazni a világ végére, hogy lássuk bolygónk egyik legritkább jelenségét a teljes napfogyatkozást a Sarkvidéken? Reális esély van rá, hogy a rossz időjárás miatt nem is fog látszani a napfogyatkozás, ráadásul meg kell küzdeni a zord és könyörtelen sarkvidéki széllel és hideggel. A csapat ennek ellenére nekivág, hogy valóra váltsa a fotós, Reuben Krabbe látomását: egyetlen különleges fénykép, egy – a napfogyatkozásban síelő – sízőről. Bővebben »

Curiosity

Hogyan hajtja a kíváncsiság az ultra-maratonista Rory Bosiot, Timothy Olsont és Hal Koernert miközben az Ultra-Trail du Mont Blanc-ra készülnek? Sok közös van bennük és a helyi művészben, Andy Parkin-ban.  Bővebben »

 

VIA FERRATA on a Mountainbike

Ne nézz le! Egy mountain bike-os nekivág a Dolomitok lejtőinek, ahova normális emberek csak kötéllel és biztosítással indulnak el. Nagyon egyben lévő kisfilm, nagyszerű üzenettel, jól átgondolt narrációval és gyönyörű képekkel. Bővebben »

Women’s Speed Ascent

Egyesek szerint a rekordok azért vannak, hogy megdöntsük őket. Maja Smith Gobat és Libby Sauter azt vették a fejükbe, hogy beírják magukat a Yosemite Nemzeti Park „nagykönyvébe”: rövidebb idő alatt zúzzák le a hírhedt Nose útvonalat az El Capitan ezer méteres sziklafalán, mint eddig bármelyik női mászó.  Bővebben »

 

 

Chasing Niagara (Tour edit)

A profi kajakos, Rafa Ortiz úgy dönt, hogy meghódítja a Niagarát. Így kezdődik a váratlan fordulatokban gazdag kaland. Rafa ráveszi a világhírű evezőst, Rush Sturgest és néhány közeli barátját, hogy tartsanak vele. Együtt küzdik végig a három éves utazást Mexikó esőerdei folyóin át egészen az amerikai északnyugat nagy vízeséséig. Az út Kanadában ér véget, ahol a csapat sajátos macska-egér játékba keveredik a rendőrséggel. Vajon beteljesül Rafa nagy álma a legendás vízesésnél?  Bővebben »

Nature Rx

Unalmas vagy nyomasztó az élet? Fáradtnak, idegesnek vagy feszültnek érzed magad? Talán a Nature Rx lesz a megoldás..

Bővebben »

55 Hours in Mexico

Repülj el Veracruzba, bérelj egy kocsit, mászd meg Észak-Amerika harmadik legnagyobb csúcsát, síelj le róla és hétfőn reggel – mintha mi sem történt volna – menj munkába! Egyetlen hétvége. Mi olyan bonyolult ebben? A film négy hétköznapi hős kalandjait meséli el, akik Mexikóba utaznak egy kis izgalomért az 5 500 méter magas Orizabához, a kontinens legmagasabb vulkánjához. Bővebben »