The Last Honey Hunter

The Last Honey Hunter

*A 2017-es Banff Hegyifilm Fesztivál díjnyertes filmalkotása „Hegyi kultúra” kategóriában.

Saadi, Nepál eldugott vidéke. Maule Dhan Rai az falujában, akit álmában felkeresett a dühös erdőszellem, Rongkemi. Ha nem lesz más, akit meglátogat, akkor kihalhat egy generációról-generációra szálló hagyomány.
Megkapó történet, gyönyörű operatőri munka, remekül összerakott film. Briliáns és megragadó történet a nepáli kultúráról. Igazi műalkotás.

„Az ember abból tudja, hogy jó filmet látott, hogy úgy lép ki a moziból, hogy a film nem csak megérintette hanem tanult is belőle valamit. Azért választottuk ezt a filmet a legjobbnak „Hegyi kultúra” témában, mert szinte azonnal képes volt megismertetni minket egy távoli közösséggel, ahol a tradíciók és a realitások találkoznak. Munkára mindenkinek szüksége van – ez a valóság alaptörvénye. A film képi világa csodálatos, az operatőri és rendezői munkán látszik, hogy komoly hegyifilmes tapasztalattal készült. Egy elfogulatlan film, ami számos izgalmas kérdést vet fel.” (A zsűri)

2017 I Kanada I 36 perc
Filmkészítő:Ben Knight, Felt Soul Media
Fókuszban: hegyi kultúra
Adrenalin faktor: alacsony-közepes
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

Renan Ozturk: sziklamászó, művész és filmkészítő

A legtöbben talán a munkáiról ismerik Renant. Ő volt a társrendezője a 2015-ös Sundance fesztivál dokumentumfilmes kategóriájában közönségdíjas Merunak és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Sherpának, ő készítette a National Geographic TV-ben látható Down To Nothing-ot, de a magazinban is rendszeresen jelennek meg fotói. Bővebben

.container