Locked In

Locked In (Tour Edit)

Egy csapat kajakos 13 napos kalandra indul a világ egyik legelzártabb területén, Pápua Új-Guinea esőerdejében. Pedro Oliva, Chris Korbulic és Benny Marr expedíciójának célja, hogy elsőként hódítsák meg a Beriman-folyót.
Vannak olyan folyószakaszok, amiket lehetetlen kajakban túlélni. A Beriman kanyon 1200-1500 méter mély, az alján 300 méteres, szinte függőleges sziklafalakkal. Az a hely, ahol csak a saját és a csapatod képességeiben bízhatsz. A film egy ijesztő evezés története az érintetlen smaragd dzsungelben, ahonnan az egyetlen kiút ha túl akarod élni: elérni az óceánt.

24 perc I 2016 I Kanada
Filmkészítő: Reel Water Productions
angol nyelven, magyar felirattal
english with hungarian subtitle

A színfalak mögött – Bryan Smith: tulajdonos, producer, rendező, operatőr

Bryan Smith lenyűgöző képi világa, magával ragadó történetmesélési technikája és legendás munkamorálja igazi ikonná tették nevét a webes sorozatok és a televíziózás világában.

A többszörös díjnyertes filmkészítő a kanadai Squamish-ban él (British Columbia). Első dokumentumfilmje, a 49 Megawatts, nem csak a bemutatott kajakos teljesítmény miatt kapott elismeréseket, hanem azért is, mert megmutatta, hogy milyen ellentmondások rejlenek abban, ahogyan Bristish Columbiában a folyókat vízenergia-termelésre használják. A film online változata vírusként terjedt az interneten. A sikeren felbuzdulva Bryan ezután két tengeri kajakozásról szóló filmet is készített.

Munkáival azelmúlt években több nemzetközi filmfesztiválon is találkozhattunk. Az elmúlt néhány évben Bryan belekóstolhatott a televíziózás és a reklámfilmezés világába is. 2010-ben elnyerte a National Geographic Expedíciós Ösztöndíját, hogy az oroszországi Kamcsatkán forgathasson. Azóta producerként beszállt a digitális média világába is és ő rendezi a ’The Season’ webes sorozatot.