Lhotse

Lhotse

Hilaree Nelson és Jim Morrison voltak az elsők, akik sível hódították meg a világ negyedik legmagasabb hegyét, a 8,516 méteres Lhotsét. 2018. szeptember 30-án a Lhotse kuloáron síeltek le a második alaptáborig (6,400 m). A kalandról készült film az emberi teljesítőképesség csodálatos krónikája.

A Morrison-Nelson páros számos sítalpas-hegymászó kalandon van már túl, de a Lhotse kuloár egészen új kihívást jelentette. A kitartás, az elszántság és az erő nagy próbája volt ez. Több komoly logisztikai problémával kellett megküzdeniük, amit az expedíciót kísérő tapasztalt serpák segítsége nélkül nem sikerült volna leküzdeniük.

A Lhotse besízése csodálatos emberi teljesítmény. A film gyönyörű operatőri munka, remek szerkesztés és vágás, vicces és megindító történet.

2019 I USA I 23 perc 
Filmkészítők: Dutch Simpson, Rob Wassmer, Kaki Or – Field Day Studios
Téma: hegymászás, sízés
Adrenalin faktor: közepes-magas
Angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

Lesízés a Lhotse csúcsáról

Amikor 2018. szeptember 30-án Hilaree Nelson (45) és Jim Morrison (43) lesíelt a Lhotse csúcsáról valami olyat tettek, amit előttük még soha senki. A Mount Everest mellett magasodó 8,516 méteres Lhotse a világ negyedik legmagasabb hegye. 2007-ben Jamie Laidlaw-nak már sikerült félútról lesíelnie, de Nelson és Morrison voltak az elsők, akiknek ez a csúcsról sikerült. Bővebben»

.container