„Év mászása 2016” díjátadó

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség idén is a Banff Hegyifilm Fesztiválon adja át az „Év mászása 2016”  pályázat díjait. Az elmúlt év legjobb sportteljesítményeit nyújtó magyar hegy- és sziklamászóit a fesztivál első napján, kedden este 18:50 és 19:30 között láthatjátok a Corvin Korda termének színpadán.
A díjátadót érvényes Banff mozijeggyel nézhetitek meg, hogyha érdekel, megkérünk, hogy érkezzetek időben. A Banff filmvetítés az átadó után, 19:30-kor kezdődik.

Az „Év mászása ” pályázat célja: hogy népszerűsítse a sziklamászást, teljesítményi szempontok alapján motiválja, kiemelje és bemutassa azokat a sziklamászókat, akik az adott évben szakmai és egyéb szempontokból a legjobb sportteljesítményt érték el, továbbá hozzájáruljon teljesítményükhöz, segítse fejlődésüket.

Kategóriák: 

Hegymászás kategória: alpesi, vagy expedíciós stílusban történő, akár vegyes mászótechnikát is igénylő csúcsok megmászása.

Boulder kategória: jellemzően pár méteres magasságig (kb. 3-15 m) történő, max. boulder szivaccsal (crashpad) és/vagy fogóemberrel (spotter) biztosított (kötél nélküli) megmászás.

Sportmászás kategória: jól biztosított, egy kötélhosszas útvonalak megmászása.

Nagyfalas és tradmászás kategória: egy (trad), vagy több kötélhosszas (nagyfalas) útvonalak megmászása, akár saját elhelyezésű köztesek használatával.

A pályázat értékelésének szempontjai: sikeresség, nehézségi fokozat, biztosíthatóság, a megmászás stílusa, az útvonal jellemzői, egyéb körülmények.

Bővebb információ: mhssz.hu

.container