Banff Mountain Film Festival World Tour

Banff Mountain Film and Book Festival

A Banff Mountain Film and Book Festival a legrangosabb nemzetközi hegyifilm fesztivál, melyet 1976 óta rendeznek meg a kanadai Banff Központ – a világ legnagyobb kultúrális inkubátorának – szervezésében.

A filmek versenyére egyaránt pályáznak amatőr dokumentumfilmesek és napjaink vezető producerei a hegyek világához kapcsolódó legkülönbözőbb témákban: adrenalin dús kalandok földön, vízen és levegőben; hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínekre vezető utazások valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek.

A legjobb filmeket napjainkban egy 9 napos, könyv és fotópályázattal kiegészült rendezvénysorozat keretében mutatják be. A Banff Mountain Film Competition zsűrije 2016-ban 326 dokumentumfilmből 96 produkciót választott be döntőbe, melyek közül 47 filmet láthatott a fesztiválon a kanadai közönség a mozivásznon.

A Banff Mountain Film Festival weboldala: www.banffcentre.ca/mountainfestival/

Banff Mountain Film Festival World Tour

A legjobb filmek a kanadai fesztivált követően világ körüli turnéra indulnak. A Banff Mountain Film Festival World Tour keretében az elmúlt évben 40 országban, Argentínától Izlandig, Dél-Afrikától Japánig összesen 940 vetítést tartottak. A hegymászóktól az egyetemi diákokig több mint 440.000 néző volt kíváncsi világszerte az elmúlt év legizgalmasabb hegyisport filmjeire.

A Banff World Tour vetítésein – így a budapesti állomáson is – több filmből álló programok szerepelnek műsoron. A kalandsportok széles palettáját felvonultató Banff vetítések változatos és szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű hegyisport és filmrajongók számára is.

Inspirálódj! A Banff közösségépítő élmény is és nagyszerű alkalmat kínál arra, hogy ihletet meríts belőle a következő „nagy kalandhoz”.