Banff Hegyifilm Fesztivál – Budapest

Műsor 2023

Film Program – A: 94 perc

Vetítés: március 30. – 19:00, március 31. – 21:00, április 1. – 18:00

Creation Theory 

A filmalkotók teremtéselméletében a természet nyers elemei találkoznak Izland nyugati fjordjaiban, és egy utazásra visznek minket a gravitáció és ritmus csillagközi születésétől az emberi kreatív megnyilvánulásig… Bővebben»

 

The Nine Wheels

Egy gyönyörű, szívhez szóló történet egy beteg anyáról és az extrém kerékpározás iránt megszállott családjáról, amely új perspektívát ad a teljes élethez. Bővebben»

 

Wild Waters

Egy lenyűgöző történet tele kalandokkal, és egy fiatal, törékeny nő, aki lendületével és kitartásával inspirálja a nézőt. Bővebben»

 

If You Give a Beach a Bottle

Egy képeskönyv ihletésére Max Romey Alaszka egyik távoli partvidékére indul, hogy tengeri hordalékok után kutasson. Amit talál, az egy teljesen más történet… Bővebben»

Film Program – B: 93 perc

Vetítés: március 30. – 21:00, március 31. – 19:00, április 1. – 20:00

 

Nuisance Bear

A kanadai Churchill városa a jegesmedvék fotózásának nemzetközi turista célpontja. Ámulattal nézzük az itt megörökített fenséges természetfotókat. De mit látnak ebből az állatok? Bővebben»

Reel Rock: Cenote

Mélykék víz és misztikus báj. A mexikói Yucatán-félsziget cenotei egyedülálló víztározó barlangjaiban úszni és búvárkodni szoktak, de van aki számára ennél többet kínálnak. A kisfilm Adolfo „Fito” Trujillo történetét meséli el, aki  úszás közben véletlenül fedezte fel a sziklamászás örömét. Bővebben»

 

To the Hills & Back – Know Before You Go

Egy távoli vidéki házban egy veterán hegyi vezető és síelő lánya találkozik. Beszélgetésükből sztorik bontakoznak ki, a korai úttörőkétől a kemény pályák mai megszállottainak történetéig. Bővebben»

Lapporten Skyline

2021 nyarán egy csapat kötélidegzetű highline-os az észak-svédországi Abisko Nemzeti Park felé veszi az irányt. Tervük az, hogy 600 méterrel az ikonikus Lapporten-hegyi kapu meredek völgye felett átsétálnak egy két kilométer hosszú, néhány centi széles hevederen egyensúlyozva.. Bővebben»

 

The Fastest Girl in the Village

Dél-Afrika magas hegyei kihívás elé állítják a kerékpározókat, de nem Khothalang Leutát. A bringás lány a világ egyik leggyorsabb kerékpárosaként a férfi mezőnyt is legyőzve megnyeri a hazai Red Bull Pump Track versenyt, és kvalifikálja magát a világdöntőre… Bővebben»