Banff Mountain Film Festival World Tour Budapest

Műsor 2021

1. Program

100 perc

Pathfinder – Life beyond fear

A Pathfinder hat világklasszis „kötéltáncost“ követ a zord norvég hegyek közé, akik arra vállalkoznak, hogy a szédítő magasságban sétálnak végig a fjordok felett a két hatalmas szikla közé kifeszített kötélen, amelyet csak a misztikus északi fény világít meg. Bővebben»

 Climbing Blind (Tour Edit) 

Jesse Dufton látása 30 éves korára csupán a fényérzékelésre redukálódott egy ritka genetikai betegségtől. Miközben vizuális képessége folyamatosan romlik, mászótechnikája figyelemreméltóan javul. Romló állapota ellenére Jesse elhatározza, hogy az első vak emberként felmászik a viharos tengerből kimelekedő ikonikus skót sziklatoronyra, a Hoy Old Man-re. Bővebben»

 

 Charge 2 

A világ öt legjobb szabadúszó szabadstílusú síelője és egy világbajnok drónpilóta Brit Columbiából jelentkezik be a mozivásznon, hogy a sí-kalandjunkon forgatott videóval 2 perc alatt teljesen ellazítsa a nézőt. Bővebben»

 

The Ghosts Above 

Az Everest a hegyi filmek örök témája. A többszörösen díjazott dokumetumfilmben Renan Ozturk expedíciós hegymászó, a National Geographic fotóriportere csatlakozik egy expedícióhoz, melynek célja az, hogy megfejtse a hegymászó történelem nagy rejtélyét: ki és hogyan jutott fel először a Mount Everest csúcsára. Bővebben»

 

 

2. Program

 

 

100 perc

 

 My Last Day of Summer 

A nyár utolsó napja. A tizenéves Julia egy képregényt forgat a bicikli szervízben és közben egy új, igazán izgalmas mountainbike-ösvényen találja magát. Bővebben»

 

Voice Above Water

Egy 90 éves indonéz halász epikus története, aki az óceánban felhalmozódó műanyag mennyisége miatt már nem tud halászni. Bővebben»

 

K2: The Impossible Descent (Tour Edit)

A K2, a „kegyetlen hegy“ mitikus helyet foglal el a hegymászók szívében szerte a világon. 2018. július 22-én Andrzej Bargiel lengyel hegymászó „lehetetlent” hajt végre, amikor egyedül és pótlólagos oxigén nélkül megmássza és lesíel róla. Bővebben»

Cholitas (Tour Edit)

A bolíviai hegyivezetők asszonyai egy egyedülálló expedícióban vesznek részt. A indián nők a szabadság és egyenlőség szimbólumaként akarják megmászni az amerikai kontinens legmagasabb hegycsúcsát, a közel 7000 méteres Aconcaguát.  Bővebben»

 

The Flip

Igazi adrenalin löket! Ráadásul a főszereplő remek fickó, a három perces kis alkotás azt is megmutatja micsoda szenvedély köti hősünket ehhez a sporthoz. Bővebben»

.container