Banff Mountain Film Festival World Tour Budapest 2018

Filmek 2018

 

 

“A” program – 96 perc

szerda 19:00, csütörtök 21:00, péntek 19:00

Ice Call – Backyards Project – Sam Favret

Szegődjünk a freerider Sam Favret nyomába, aki a Mont Blanc szívében fekvő, mitikus Mer de Glace-t veszi célba! Bővebben »

 Denali’s Raven

Leighan Falley mászó, síző és túravezető. Az alaszkai vadon hívó szava soha nem hagyja nyugodni. Ahhoz, hogy összeegyeztesse kalandvágyó természetét az anyasággal, meg kell tanulnia repülni.  Bővebben »

My Irnik

A Montrealból származó Conor beleszeretett az északba és persze egy nőbe a kanadai sarkvidéken. Az ifjú apuka előtt most nagy feladat áll: át kell fiának mindazt az ősi tudást és örökséget, amit még neki is tanulnia kell. Bővebben »

 Above the Sea

A legendás mászó, Chris Sharma visszatér Mallorca szigetére, ahol várja egy érintetlen, meredek sziklafal. Ha túléli infarktus nélkül a sok zuhanást a tengerbe és végre sikerül összeraknia a projektet, akkor nagy valószínűséggel a világ legnehezebb, tengerbe nyúló sziklán végzett szólóját tudhatja majd a magáénak. Bővebben »

 

Tarfala

Svédország legmagasabb hegye mellett, a Sarkkörtől messze, északra egy öregember úgy döntött, hogy egy magányos kis hegyi kunyhó gondnokaként éli le hátrelévő életét. Bővebben »

Stumped 

Lehet, hogy a félkarú Maureen Beck megcsinálja, amiről te csak álmodsz, de korántsem azért, hogy inspirációt adjon másoknak. Iszik, káromkodik és a végtelenségig feszíti a korlátait. Bővebben »

“B” program – 97 perc

szerda 21:00, csütörtök 19:00, péntek 21:00

Where The Wild Things Play

Sokan gondolkodnak rajta, hogy vajon miért nincs több nő a kalandsportok világában, legyen szó akár magashegyi sízésről, sziklamászásról vagy vadvízi evezésről. Itt az ideje megtudni hol játszanak a Vadmacskák! Bővebben »

 The Last Honey Hunter

Saadi, Nepál eldugott vidéke. Maule Dhan Rai az falujában, akit álmában felkeresett a dühös erdőszellem, Rongkemi. Ha nem lesz más, akit meglátogat, akkor kihalhat egy generációról-generációra szálló hagyomány. Bővebben »

 Surf the Line

Csatlakozz a Flying Frenchies szokásosan őrült csapatához, most egy kötéltáncra! Bővebben »

 

Loved By All: The Story of Apa Sherpa

Apa Sherpa 21 alkalommal mászta meg a Mount Everestet, mégse irigyelje tőle senki ezt az életet. Nepál isten háta mögötti régiójában, Khumbuban nőtt fel és már 12 évesen arra kényszerült, hogy otthagyja az iskolát és teherhordónak álljon.  Bővebben »

 Why

Izland. Hideg, zord, kíméletlen táj, ahol erőtől duzzadó folyók robognak zúgókon és vízeséseken át a tenger felé. Egy csapat francia kajakos ide utazik, hogy választ találjon a kérdésre: „Miért? Mi hajt minket?” Bővebben »

 

 Johanna

Johanna Nordblad szabadtüdős búvár. Jég alatti merülései olyan szürreális, megnyugtató környezetbe viszik el, ami segít neki a gyógyulásban. Bővebben »

 

Safety Third

A legtöbb mászónak a biztonság az első. De Brad Godbright nem olyan, mint a legtöbb mászó. Néhány tegnapi fánkkal a gyomrában, rettegést nem ismerve vág neki félelmetes trad utaknak és izzasztó free szólóknak. Bővebben »