Banff Mountain Film Festival World Tour Budapest 2015

Filmek 2015

“A” film program (95 perc)

Danny MacAskill – The Ridge

A világhírű rider, Danny MacAskill visszatért! A festői Skye-szigeten, Skóciában MacAskill visszatér gyermekkori álmához, hogy mountain bike-ja nyergében végig tekerjen a hírhedt Cuillin-gerincen.
Bővebben

Jeremy Collins: Drawn

Négy év, négy égtáj, négy hatalmas kaland. A Drawn a híres mászóművész, Jeremy Collins, legújabb multimédiás filmprojektje. Klasszikus filmes technikák, illusztráció és zene, egy a nagy utazás, a venezuelai Amazonastól, a kínai-mongol határig, Kanada északi csücskétől a Yosemite-völgyig.
Bővebben

Wild Women – Faith Dickey

Mosolyogjunk és nevessünk együtt a kötéltáncos Faith Dickey-vel, aki megmutatja milyen vicces a kötélen az élet! A texasi születésű hölgy tartja a női highline távolsági világrekordját (105 méter). Saját magassági rekordját a svájci Alpokban állította fel, a völgytől számítva 1200 méteres magasságban. A Wild Women a highline-os Faith Dickey egyik free szólója 3 percben.
Bővebben

Touch

Egy csodálatos és hihetetlenül látványos siklóernyős repülés, némi pimaszsággal fűszerezve, 5 perc a görög Santorini, a francia Aiguille du Midi és Col du Galibier fölött.
Bővebben

And Then We Swam

A legjobb film – Felfedezés és kaland kategóriában

James Adair és Ben Stenning 2011-ben azzal került az újságok címlapjára, hogy elsőként eveztek át az Indiai-óceánon kísérőhajó nélkül. Bár soha nem eveztek még korábban, Ausztrália nyugati partjainál vízre eresztették hajójukat és nekivágtak, hogy megmutassák a kétkedőknek mire képesek. Azonban néhány mérfölddel azelőtt, hogy Mauritiusnál célba értek volna, felborultak és ha élni akartak, úszniuk kellett.
Bővebben

“B” film program (91 perc)

Afterglow (tour edit)

A Sweetgrass Production rövidfilmje az alaszkai hegygerincektől British Columbia mély hópárnáiig tartó utazás, a magashegyi sízés csúcspontjára kalauzolja el a nézőt, hogy aztán vele együtt vesse bele magát az éjszaka szédítően színes téli ragyogásába.
Bővebben

Cerro Torre (tour edit) – Egy hógolyó esélye a pokolban

A legjobb film – Hegymászás kategóriában

Patagónia lélegzetelállító tájai szolgáltatják a hátteret ahhoz a filmhez, melyben a mászó csodagyerek, David Lama és társa, Peter Ortner, nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt dél-keleti oldalát. A hegyet, amiről egykor azt állították, hogy a világ legkeményebb mászóterepe.
Bővebben

Arctic Swell – Szörfözés a világ végén

Chris Burkard fotós és három profi szörfös a Sarkkörre merészkedik, hogy megmutassák a természeti világ talán legkeményebb terepének nyers szépségét. A metszően hideg víz és szél hatalmas próbatétel testnek és léleknek, de a jutalom – kaland, csoda és önmaguk jobb megismerése – összekovácsolja őket, hogy még tovább feszegessék a lehetséges határait.
Bővebben

Sufferfest 2: Desert Alpine

Közönségdíj – Radical Reels

Egy év sem telt el azóta, hogy Alex Honnold és Cedar Wright nekivágtak Kalifornia 15 legmagasabb csúcsának úgy, hogy a köztes távolságokat biciklivel tették meg. Mára elfelejtették, hogy ez volt életük legrosszabb ötlete és – Isten tudja miért – megint belevágtak. Ezúttal az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornya a cél, ráadásul mindegyiknél a legnehezebb út. Közben pedig biciklizés kereszül Colorado, Utah, Új Mexikó és Arizona sivatagjain.
Bővebben