Where The Wild Things Play

Where The Wild Things Play

Sokan gondolkodnak rajta, hogy vajon miért nincs több nő a kalandsportok világában, legyen szó akár magashegyi sízésről, sziklamászásról vagy vadvízi evezésről. Itt az ideje megtudni hol játszanak a Vadmacskák!

*A 2017-es Banff Hegyifilm és Könyv Fesztivál egyik legtöbb közönségszavazatot kapott filmje

2017 I USA I 4 perc
Filmkészítő: Krystle Wright
Fókuszban: hegyi sportok, női karakter
Adrenalin faktor: közepes/magas
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

A filmkészítő: Krystle Wright

Krystle Wright kalandsport-fotós az ausztráliai Queenslandben nőtt fel. Manapság félig nomád életmódot folytat, hiszen folyamatosan úton van, hogy megörökítse az extrémsportok, expedíciók, és kalandok világának nagy és különleges pillanatait.
Krystle mindig új és új kihívásokat keres, hol 23 bázisugró társaságában a Sarkvidéken, hol siklóernyősök között a pakisztáni Karakoramban, hol pedig a Nagy-korallzátonynál egy jacht tatjában. Munkáiból sugárzik a felfedezés iránti vágy, a kreativitás, a megalkuvást nem tűrő szellem – bármilyen nehézséggel kell is szembenéznie.
„Semmitől nem félek annyira, mint a megbánástól. A kíváncsiságomat követem, az ösztöneimet, amik azt súgják, hogy menjek el a világ végére. Csillapíthatatlan vágy él bennem arra, hogy fényképezőgéppel a kezemben felfedezzem a világot és megragadjam a pillanatot, ami leginkább kifejezi egy adott hely lelkét.”
Krystle híres arról, hogy a legvégsőkig feszíti a húrt, sokak szerint az őrültség határait súrolva. Bármit megtesz azért a bizonyos különleges, egyszeri pillanatért. Nem ismeri a lehetetlen fogalmát, nem adja fel az álmát, hogy mindent az ő sajátos nézőpontjából és perspektívájából láttasson. És ha ezért veszélyes sziklafalakon kell egyensúlyoznia, borotvaéles sziklák közt kell úsznia, zord időjárási körülmények közt kell gyalogolnia napokon keresztül? Legyen. Minden a végső célról szól, annak a megismételhetetlen pillanatnak a megragadásáról, ami közel hozza a nézőhöz a megmutatni kívánt világot, ami láttatja azt, ami egyébként dokumentálatlan maradna. A legkeményebb kalandoréhoz fogható harci sérülései is ezt bizonyítják.