Rj Ripper

Rj Ripper

Kathmandu kaotikus utcái nem nevezhetőek tipikus hegyikerékpáros álomterepnek, de a Himalája környező lejtői, Rajesh (RJ) Magar és vasparipája sem éppen tipikusak. 

2018 I USA I 19 perc
Filmkészítő: Joey Schusler
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

A filmkészítő: Joey Schusler

Bár még mindig csak a 20-as évei végén jár, Joey Schusler mégis szép ívű karriert tudhat maga mögött a túrakerékpáros és kalandsport-filmes világban. Joey 13 évesen indult élete első nagy versenyén, a coloradói Mountain State Cup-on. 14 éves korában már Colorado egyik legismertebb és legelismertebb bikereként tekintettek rá. 2005-ben már az amerikai bajnokságban indult és két év alatt az Egyesült Államok legjobb három junior versenyzője közt jegyezték. A coloradói Boulderből származó Joey életében mindig is jelentős szerepet játszottak a hegyek. Közel egy évtizede versenyzett már – a helyi versenyektől kezdve egészen az UCI világkupa sorozat versenyeiig – mikor a filmkészítés felé fordult az érdeklődése.

Egyik dolog jött a másik után és Joey ráébredt, már nem csak az motiválja, hogy egyre gyorsabban tekerjen, hanem az is, hogy egyre messzebbre jusson a bringájával. Azóta is a világot járja kamerával a kezében és mesél: emberekről, távoli helyekről. A kaland nem csak életforma, hanem művészet – legalábbis Joey szerint.